Posztgraduális Programok

Az MCC Iskoladiplomájának megszerzése mérföldkő az egyetemi és az MCC életben egyaránt. Túl a hagyományos egyetemi pályafutás felén, diákjainkat már nem a közösen megszerezhető tudás, hanem az egyedi életút megtalálása motiválja. Számukra kínálnak az MCC Posztgraduális Képzések olyan lehetőségeket, amely személyes igényeikhez igazodva biztosít továbblépési lehetőséget szakmai és emberi értelemben egyaránt.

Az iskolarendszer végeztével a diákjaink igényei sokkal különbözőbbek lesznek, mint a korábbi képzési szinteken. Vannak olyanok, akik diplomájukkal a zsebükben már szeretnék magukat kipróbálni a munkaerőpiacon, mások a tudományos világban szeretnének elmélyülni vagy külföldön szeretnének legalább egy fél évet tölteni. Persze vannak olyanok is, akik mindezt egymás után szeretnék csinálni.

Az MCC Posztgraduális Programjai kínálatukkal a lehető legszélesebb körben, strukturált keretek között képezik le a diákok változatos igényeit. A Műhelytagság program a kutatói, elemzői életpályát választók számára nyújt ugródeszkát. Ez a pálya folytatható tovább a Junior kutató program kereténben. A Vezetőképző Akadémia mindenki számára javasolt, akik gazdasági, közéleti vagy kulturális szervezetekben szeretnének irányító, vezető szerepet betölteni, végül pedig a Janus Pannonius Programévet azoknak javasoljuk, akik szeretnének egy évig a lehető legszélesebb körben kihasználni az MCC nyújtotta lehetőségeket. A fenti képzések közül legalább kettőt kell elvégezni a Posztgraduális Diploma megszerzéséhez.

A Posztgraduális Programok mindegyike a felvett diákok önmotivációjára, a kitűzött célok önálló végrehajtására és a rendszeres kapcsolattartásra épül. A diákoktól elvárt a pozitív hozzáállás és a proaktív szemlélet.