Karriertámogatás

human-3131802_1920.jpg

A Karrier- és Alumni Központ átfogó támogatást nyújt az MCC oktatási és nevelési programjában éppen részt vevő fiatalok és a már végzett diákok számára szakmai fejlődésükhöz, karrierjük elindításához és kibontakozásához. A Karrierközpont célja, hogy a tehetséggondozáson túl olyan készségekkel is felvértezze az MCC diákjait, amelyek segítségével könnyebben megfelelnek a munkaerőpiac igényeinek, illetve hatékonyan tudnak reagálni annak kihívásaira. Nagy hangsúlyt fektetünk ezért arra, hogy szorosan együttműködjünk a munkaerőpiac meghatározó szereplőivel, és naprakész információkat nyújthassunk a diákság és az alumni számára az aktuális piaci trendekről.

Az MCC budapesti és vidéki központjaiban tanuló egyetemista korosztályt pályaorientációs programunk támogatja. Ennek keretében a hallgatót szakmai mentoraink segítik minden egyes döntési pontnál, amikor a számára legmegfelelőbb következő MCC-s képzési programot vagy a képzések végeztével a vágyott karrierirányt szeretné kiválasztani.

A Fiatal Tehetség Programtól egészen a posztgraduális képzésekig elérhető csoportos személyiségfejlesztő program az MCC-s tanulmányok szerves kiegészítője. Célja az ún. „soft skillek” korosztálynak megfelelő fejlesztése, kiérlelése, ami pszichológusok vezetésével valósul meg.

A személyes fejlesztés mellett szakmai gyakorlati helyek szervezésével és kiemelt partnereinknél meghirdetett álláslehetőségek megosztásával is támogatjuk azt, hogy az MCC-s diákok tudatosan építhessék fel karrierjüket.

A Karrierközpont tevékenysége kiterjed a karrier témájú workshopok és előadások tartására, a pályájukon mára jelentős sikereket felmutató korábbi diákjainkkal készült videofelvételeink és podcastjaink szintén példát adhatnak és irányt mutathatnak a jelenlegi MCC-s generációk számára. A munkaerőpiacra éppen kilépő diákoknak éppúgy tudunk segíteni, mint a vezető pozícióban lévő, speciális kihívásokkal szembenéző alumninak.

A régi és a jelenlegi diákok közötti kapcsolatépítést, a generációk közti együttműködést ösztönzik az Alumni Műhelyek, valamint a diákok munkavállalásra való célzott felkészülését támogató Alumni Mentorprogram.

Elérhetőségünk: karrierkozpont@mcc.hu