Lezárult projektek

Melior Tudástár

A Melior Tudástár egy online elérhető videóplatform kialakításán dolgozik, amely a szórakoztatás mellett mindenekelőtt minőségi intellektuális tőkét biztosít majd nézői számára. Két alapelve a minőség és „menőség”.  A tudástáron dolgozók ugyanis különféle témakörökben készítenek tartalmakat, a célközönség elsősorban a széles érdeklődési körű kortársaik, egyetemisták. Emellett persze szem előtt tartják, hogy a videók a fiatalabb és az idősebb korcsoportok számára is élvezhetőek legyenek. Kezdeti portfóliójuk főleg riport- és portréfilmekből áll majd, melyeket saját, „Melior módra”, felismerhető és egyedi struktúrában építenek fel. A videók 5–7 perces időtartamra készülnek, a kész anyagokat a YouTube-ra töltik fel, majd a közösségi médián (főleg Facebookon) terjesztik őket, valamint egy gyűjtő honlap is készül, amely a projektről, projekttagokról is tartalmaz információt és exkluzív tartalmakat is biztosít majd. 

A 12 aktív tag mellett a projekt minden érdeklődő számára betekintést nyújt a videóik készítésének folyamatába. Tulajdonképpen jellemezhetjük egyfajta gyakorlóplatformként is, amely nemcsak a média szakirányosok, hanem bármely szakirány collegistái számára is nyitott, amennyiben kellőképpen elhivatottak és érdeklődőek. Eddig a projekt háttérmunkálatai zajlottak, működésük alapjait fektették le. Kialakítottak egy egységes arculatot és koncepciót, amely egyaránt visszaköszön a grafikai vagy videós megjelenésekben, de a projekt céljait, irányát és eszméit is meghatározzák. Emellett strukturális- és folyamatszervezés is zajlott, kialakítottak egy rugalmas, de effektív és kellőképpen demokratikus módját a munkafolyamatunknak, amely az ötletszikrák begyűjtésétől egészen a videó feltöltéséig végigkíséri a munkát. 

Egyidejűleg két csapat dolgozik két különböző témájú videón, azonban szoros együttműködésben. Az első két témát már kiválasztották, a két csapat elkezdte a munkálatokat, amelyeket közel végleges formájukban nemsokára bemutatnak a titkárság munkatársainak. 2017 kezdetével a Melior Tudástár teljes gőzzel elindul az internet vizeire és új szemléletet visz a médiába. A továbbiakban, az első videóikra érkezett visszhang alapján formálódnak, idővel újabb zsánereket vezetnek be, mint például kerekasztal-beszélgetéseket vagy egyedi élményinterjúkat. Mindezek mellett azonban céljuk önazonosnak maradni és tartani magukat a minőségi, tudásalapú szórakoztatás eszméjéhez.

Irodalmi Kávéház

Az Irodalmi Kávéház projekt 2020-ban a harmadik évét nyitotta. A líra műfaja mellett a próza felé is történt nyitás. A 21. századi művészet jegyében a mai magyar slam poetry, valamint az irodalom és zene határán tevékenykedő művészekkel is megismerkedhetnek diákjaink. A Collegium alkotómunkája, a jövő értelmiségének oktatása mellé szükség van egy projektre, ami a művészetekkel is összeköti őket. Az Irodalmi Kávéház alapvető célja, hogy az érdeklődő hallgatóknak lehetőséget nyújtson megismerkedni a művészeti élet egy-egy szereplőjével. Ezek összekötése egy teázással megteremti a megfelelő légkört egy szabad beszélgetéshez. A projekt kávéházas jellegéből adódóan a befolyt összeget jótékony célra ajánljuk fel.