Kolozsvári Egyetemi Program

A Mathias Corvinus Collegium (MCC) 2018-ban bővíti Kolozsvári Programját a Kolozsvári Egyetemi Program elindításával.

Az elmúlt évek során az MCC kolozsvári központjában felismertük az igényt, miszerint szükség van egy olyan tehetséggondozási program létrehozására a meglévő képzési kínálatunkban, amely a Középiskolás Program és a Vezetőképző Akadémia közötti tanulmányi időszakot tölti fel gazdag szakmai tartalommal. Erre az igényre válaszolva indítjuk el az MCC Kolozsvári Egyetemi Programját (KEP), amely a kolozsvári, alapképzésen tanuló diákok számára biztosít magas színvonalú, egyetem melletti képzést. A program az egyetemi alapképzés teljes, hároméves ideje alatt végezhető ingyenesen. A képzés magyar nyelven zajlik, az MCC kolozsvári központjában, erre a célra kialakított tréningteremben és MCC klubhelyiségben.

Bővebb információ: http://mcc-kolozsvar.ro/pages/kolozsvar-egyetemi-program

A képzés célja

Programunk célja, hogy felkaroljuk a legkiemelkedőbb egyetemistákat: olyan, döntéseikért felelősséget vállaló, közösségükért tenni akaró, szakmailag kiváló fiatalokat neveljünk, akik vezetői tapasztalattal rendelkeznek, és jól kommunikálnak idegen nyelveken. Mindehhez motiváló közösséget, inspiráló és támogató környezetet, szakmai előadásokat kínálunk számukra neves és elismert oktatók segítségével.

A felvételt nyert hallgatóknak az elméleti képzések mellett projektmunkák keretében a tapasztalatszerzésre is lehetőséget teremtünk, hogy megvalósíthassák saját ötleteiket és gyakorlati tapasztalatokra is szert tehessenek, mindezt ingyenesen és folyamatos mentorálást biztosítva. Ezen kívül támogatjuk és ösztönözzük a diákokat különböző versenyeken, konferenciákon való részvételre, valamint ingyenes román és angol nyelvkurzusokat indítunk, amelyek felkészítik a hallgatókat a sikeres, legalább B2-es nyelvvizsga letételére, valamint a román nyelv helyes, társalgási szintű használatára.

A szakmai fejlődés mellett fontosnak tartjuk, hogy diákjaink összetartó közösségként is megállják a helyüket a nagyvilágban, ezért szórakoztató, élményekkel teli közösségi programokat, többek között táborokat, közös délutáni programokat, havi rendszerességű tematikus találkozókat is szervezünk. Továbbá kialakítottunk számukra egy klubhelyiséget, ahol a közös tanulás és csoportmunka szintén hozzájárul a közösségépítéshez.

A program keretében minden diákunk a hatékonyabb fejlődés érdekében folyamatos, személyre szabott visszajelzésekben részesül. Emellett a harmadik év végén, a képzés befejezését követően MCC-s diplomával is elismerjük a hallgatók munkáját. Programjaink sokszínűsége, a hallgatók saját projektötletei megvalósításának lehetősége, az ingyenes szakmai képzések, valamint az élményalapú oktatás együttese a magas teljesítmény elérése mellett motiválja a fiatalokat saját céljaik megvalósításában, élvezetesebbé téve így a tanulási folyamatot. A Kolozsvári Egyetemi Programot elvégző diákjaink olyan lexikális és gyakorlati tudással fognak rendelkezni, ami a legkiemelkedőbbé teszi őket a saját szakterületükön.