Felvételi kiírás

Felvételt hirdet a Mathias Corvinus Collegium Média Iskolája

 

A felsőoktatásban tanulóknak szóló Egyetemi Program (EP) Budapest mellett már Debrecenben, Győrben, Miskolcon, Pécsett és Szegeden is elérhető.

Várjuk mindazon, az első egyetemi évüket a 2023/2024-es tanév tavaszi félévében befejező hallgatók jelentkezését, akik az adott régió felsőoktatási intézményében nappali tagozatos hallgatói jogviszonnyal rendelkeznek.

 

Jelentkezési határidő:

Budapest:

2024. március 17. vasárnap 23:59

 

Debrecen, Győr, Miskolc, Pécs, Szeged:

2024. április 14. vasárnap 23:59
 

A jelentkezés menete:

Jelentkezni az online jelentkezési lap   (https://tar.mcc.hu/felveteli) kitöltésével lehet.

A jelentkezéshez az alábbi mellékleteket is kérjük feltölteni:

  • fényképes önéletrajz - amerikai típusú, illetve szöveges formátumú önéletrajzot várunk, amely kitér az eddigi gyakorlati munkára, önkéntes és egyéb közösségi szerepvállalásra, személyes érdeklődés irányaira.
  • motivációs levél - Javasoltan személyes hangú, levél formátumú írást várunk, amelyben Jelölt kitér szakmai hitvallására, hivatásbeli terveire, arra, hogy hol találkozott az MCC-vel, és szakmai fejlődésében hogyan látja az MCC szerepét, illetve ő maga milyen értékekkel járulna hozzá az itteni fejlődéshez. Személyes hangvétel és stílus javasolt, a közhelyek és általánosságok kerülendők.
  • félév végi index másolat
  • érettségi bizonyítvány másolat
  • egy megvalósítandó projektötlet - Olyan koncepcionális ötletet várunk, amelyet a hallgató felvétele esetén hallgatótársaival megvalósítana a következő tanév során.

A projektötlet megfogalmazásához és kifejtéséhez kérjük, a jelentkezési felületen elérhető formát használja.

 

A felvételi jelentkezéshez szükséges még:

  • Címmel ellátott cikk, elbeszélés vagy novella egy szabadon választott témából, kb. 4000 karakter terjedelemben. (Értékelési szempontok: téma kiválasztása, cím minősége, stílus, tartalom.)
  • Amennyiben a jelentkező már rendelkezik portfólióval, maximum 3 munkát várunk a megjelentek közül. (megjelent írás, cikk, elkészített videó, publikált fotó)
  • Valamint egy néhány kérdésből álló szakmai kérdőívet kell majd kitölteni, amelyet a jelentkezést követően küldünk a jelentkezőknek.

 

A felvételi eljárás menete:

A felvételi folyamat írásbeli és szóbeli részből áll. Az írásbeli részt online platformon bonyolítjuk le, a szóbeli részre pedig személyes jelenléttel kerül sor.

Az írásbeli fordulón és a beküldött anyagok alapján továbbjutott hallgatók kerülnek be a felvételi szóbeli fordulójára.

 

Írásbeli felvételi:

Az eljárás írásbeli részeként egy logika- és szókincstesztet töltenek ki a jelentkezők. A logika teszt kitöltésére online, a szókincs teszt kitöltésére pedig személyesen, a szóbeli felvételit követően lesz lehetőség.

 

Online írásbeli forduló időpontja:

Budapest:

2024. március 19. kedd

 

Debrecen, Győr, Miskolc, Pécs, Szeged:

2024. április 17. szerda

 

Szóbeli felvételi időpontja:

Budapest:

2024. március 21-31.

Debrecen, Győr, Miskolc, Pécs, Szeged:

2024. április 22-30.


 

A szóbeli felvételire egy szakmai beszélgetés keretében kerül sor. 

A felmerülő kérdéseket a felveteli„KUKAC”mcc”PONT”hu e-mail címre várjuk.