Janus Pannonius Programév

Janus Pannonius, avagy Czezmiczei János, Mátyás király közeli tanácsadóinak, udvartartásának tagja volt. Mégis élete során számos alkalommal „lecsatlakozott” a királyi fősodorról és járta a világot. Hol Nagyváradon folytatott tanulmányokat, hol Pécsett végezte a püspöki feladatait, máskor pedig elkísérte urát, a királyt, az éppen esedékes hadjáratokba. (Bár ez utóbbiban kevés örömét lelte.) 

Az MCC új Posztgraduális Programjának életre hívását e janusi - összetett önmeghatározottságú - humanista életút inspirálta. Az MCC a Janus Pannonius Programév keretében lehetőséget biztosít az Iskolarendszert sikeresen teljesítő hallgatók számára ahhoz, hogy az MCC interdiszciplinaritásának bázisán az élet bármely területén a lehető legtöbbet hozzák ki magukból, egy szakmailag elkötelezetlen, de értékes évet töltsenek az MCC-ben. A program aktivitásra épül, de átlagos edzettséggel és közepes kitartással teljesíthető. 

A Program ingyenes lakhatást biztosít az MCC bármely(!) kollégiumi épületében, hozzáférést az MCC összes elérhető szolgáltatásához, egyedi, a Janus Pannonius Programév résztvevői számára összeállított, aktív kulturális és társadalmi programot havonta egy hétvégén, valamint fejlődés-támogató ösztöndíjat.