Roma Tehetség Program egyetemistáknak

A Roma Tehetség Program azokat a felsőoktatásban tanuló fiatalokat is megszólítja, akik alap-, mesterképzésen vesznek részt.

Képzésünk során személyre szabott fejlesztő képzéseket biztosítunk. Ebből adódóan a képzés során az írás és kommunikációs készség-fejlesztésre, a diploma megszerzéséhez elengedhetetlen idegen nyelvi képzésesekre fókuszálunk. A megvalósuló kurzusok részben csoportosak, részben egyéniek.

A szakmai képzéseken túl a sikeres továbbtanuláshoz fontos a támogató kortársközeg és, a roma -magyar kettős identitásuk megerősítése. A hasonló élethelyzetben lévő fiatalok nemcsak a kiváló oktatóktól, hanem egymástól is tudnak újat tanulni, motivációt meríteni. A közös képzési alkalmak, a csoportos feladatok és beszélgetések lehetőséget biztosítanak arésztevők tudásának elmélyítésére. Hisszük azt is, hogy egy közösséghez tartozás segíti, hogy a fiatalok az esetleges külföldi képzések végeztével idehaza tudjanak elhelyezkedni.

Az MCC Roma Tehetség Program egyetemi képzésének négy fő eleme van:

  • Rendszeres kurzusok és közösségi alkalmak, amelyeket az MCC budapesti épületében szervezünk meg. Az ezeken való részvétel a program folytatásnak alapvető feltétele.
  • Heti rendszerességgel tartott, személyre szabott, lakó- vagy tanulmányi helyhez közeleső intenzív nyelvi kurzusok.
  • A hallgatók fejlődését egyéni fejlesztési terv alapján követjük nyomon, ezzel képet kapva haladásukról.
  • Az ösztöndíj szabályzatban leírtaknak megfelelő résztvevők havi ösztöndíjban részesülnek.

A teljes képzés ingyenes, a képzés anyagi költségeit, így az utazást, a szállást és a képzések minden költségét a szervezők állják. A program első évét sikeresen teljesítő diákok számára az MCC számítástechnikai eszközt biztosít, továbbá biztosítja szakmai és kapcsolati erőforrásait, annak érdekében, hogy sikeres legyen pályázatuk hazai és külföldi ösztöndíjak elnyerésére. A képzés iránt érdeklődők sikeres felvételi eljárást követően vehetnek részt az MCC Roma Tehetség Programban.

 

Helyszínek