Olvasási idő: 2 perc

Jurta építés, titkosírás és kódfejtés;  tükörolvasás és rovásírás. Kalandozások, vár készítése és bús lovagi erények és az öltözékük.. 

Stratégiai rendszerben való gondolkodás és együttműködésre fókuszáló csoportos feladatmegoldások, új élmények várták az MCC nyíregyházi képzési központ Fiatal Tehetségek Klubjának diákjait „Barangolás a magyar történelem korszakaiban!” programon.

A magyar történelem kiemelkedő és fontos „állomásain” az elmúlt évszázadaink legizgalmasabb epizódjait (Honfoglalás, Kalandozások kora, Középkor) elevenítettük fel interaktív módszerek és új ismeretek elsajátítása során. Kalandjaink főszereplőjévé váltunk, újra élhettük az egyes történelmi korokat és annak kutatását, mely által fiataljaink érdeklődését is felkeltettük a téma iránt!

Lencsés Brigitta mentálhigiénés szakember, kommunikáció szakos bölcsész, művelődésszervező oktatónk által élményteli felfedezésekkel, varázslatos utazással, mozgalmas, fordulatos feladatokban próbáltuk ki magunkat tudós historikusként. Az építők terveztek és alapoztak, a szépítők pedig magyar díszes motívumokat alkottak, mellyel  megépült a saját JURTÁNK is itt az MCC nyíregyházi központjában.