Scrutopia Summer School

Scrutopia Summer School 

A tíznapos Scrutopia Summer School-t Sir Roger Scruton 2017-ben alapította a nyugati civilizáció értékei és kulturális öröksége iránt elkötelezett gondolkodók számára. A filozófus egykori lakóhelyén, Malesbury-ben szervezett Summer School célja, hogy a résztvevők szemináriumok, kirándulások és kulturális programok során megismerjék Sir Roger filozófiáját, szellemi örökségét és az életről alkotott szemléletét.

Training Grant ösztöndíjprogramunk támogatja a Scrutopia Summer School programját

Az ösztöndíjjal a nyertes pályázók lehetőséget kapnak arra, hogy a kortárs nyugati filozófia egyik legkiemelkedőbb alakjának életművét egykori rezidenciáján, abban a környezetben ismerjék meg, amelyben a filozófus élt és alkotott. A mintegy kéthetes Summer School során az MCC Training Grant ösztöndíjasai a Scruton eszmerendszere iránt érdeklődő, és a világ minden tájáról érkező gondolkodókból álló csoport tagjaiként kapcsolódhatnak be a Sir Roger által inspirált szellemi áramlatba.

 

Scrutopia Summer School nyári egyetem 2022

A Mathias Corvinus Collegium új pályázati lehetőséget hirdet. A Training Grant ösztöndíjprogram keretében a nyertes pályázóknak lehetőséget biztosítunk korunk egyik legkiemelkedőbb nemzetközi gondolkodója, a Sir Roger Scruton által alapított Scrutopia Summer School nyári egyetemen való részvételre. A nyári egyetemen a résztvevők zártkörű, filozófiai és történelmi szemináriumokon, előadásokon és művészeti programokon keresztül ismerkednek meg Sir Roger életművével, szellemi örökségével.

Kinek szól?

A pályázati felhívásra jelenlegi MCC-s hallgatók, Alumni tagok, valamint Vezetőképző Akadémián résztvevő diákok jelentkezését várjuk.

Határidők

Jelentkezési időszak: 2022. tavaszi időszak: április 29. – május 10.

Program: 2022.07.22.-2022.07.31.

Jelentkezés

Felmerülő kérdés esetén fordulj bizalommal Kálvári Múzsához a kalvari.muzsa@mcc.hu email címen.