Polyák Lilinek hívnak, másodéves pszichológia mesterszakos hallgató vagyok a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen. Klinikusi pályára készülve fontosnak tartom, hogy a gyakorlati tapasztalatszerzés mellett a kutatásban is kipróbáljam magam. Régóta érdekelnek az idegrendszer fejlődésének rendellenességei, ezért nagy örömömre szolgált, hogy a Kognitív Idegtudomány Műhelyben Reichardt Richárd mentorálása mellett lehetőségem nyílik a hiperaktivitás és figyelemzavar aspektusainak vizsgálatára.

 

Kutatási téma:

A korai bántalmazó környezet hatása a társas működésre az érzéktelenség vonás mediációjával, ADHD-val érintett serdülők körében

Hiperaktivitás és figyelemzavarral összefüggésben gyakran jelennek meg szociális beilleszkedési problémák, illetve rideg érzéketlen vonások. A kutatás folyamán azt vizsgálom, hogy ezek kialakulásában milyen szerepet játszhat a gyermekkorban elszenvedett negatív szülői bánásmód. A kutatásom Bunford Nóra által vezetett Budapest Longitudinal Study of ADHD and Externalizing Disorders keretein belül valósul meg.