Olvasási idő: 2 perc

A közel 200 vendég közt FIT-es, KP-s és EP-s diákok, valamint szülők és közeli családtagok, így leendő MCC-s testvérek is voltak. A szülőknek Sebestyén Géza, az MCC Közgazdasági Iskola, Gazdaságpolitika Műhelyének vezetője tartott érdekfeszítő pénzügyi előadást. Sebestyén Géza elmondta, nem célszerű készpénzben tartani a megtakarításainkat, valamint az ingatlan sem a legkiszámíthatóbb befektetés.

„Törekedjünk arra, hogy néhány hónapnyi likvid tőkénk legyen arra az esetre, ha megszorulnánk. Megtakarításként pedig még mindig nagyon jó alternatíva a magyar államkötvény és a különböző értékpapírok. Bár úgy tűnhet, az infláció magasabb mértéke miatt jobb ötlet külföldi befektetésekben gondolkodni, azonban a hazai befektetések magasabb hozama miatt azt ajánlom, inkább ebben gondolkozzanak.” – Fejtett ki a közgazdász.

A gyerekeknek számos szabadidős-és sportprogrammal, valamint csapatjátékokkal készültünk. Volt focimeccs, kosárlabda, sütiverseny, gyöngyfűzés és az orfűi tavon nagy hagyománnyal rendelkező sárkányhajózást is kipróbálhatták a résztvevők.