Olvasási idő: 3 perc

Idén a budapesti hallgatók mellett a regionális központok első végzős évfolyama is átvehette diplomáját az MCC központi oklevélátadó ünnepségén.

A rendezvényen elsőként Király Panka, az EP hallgatója, az esemény moderátora köszöntötte a megjelent hallgatókat, vendégeket és a Himnusz közös éneklésével - melyet Szabó Zétény a kollégium végzős hallgatója kísért zongorán - megkezdődött az ünnepi műsorfolyam. Ezt követően Orbán Balázs, az MCC kuratóriumi elnökének köszöntőjét hallgathatta meg a közönség. Az esemény Takler Kristóf (MCC Pécs) végzős hallgató beszámolójával folytatódott a kollégiumi évek alatt szerzett élményeiről és arról, hogy számára mit jelentett, mit nyújtott az MCC. Ezt követően egy zenei darabot hallgathattak meg a jelenlévők két jelenlegi TTI-s hallgató, Német Donát és Pocskai Róbert előadásában, akik Weiner Leo Rókatánc című négykezes zongoradarabját adták elő, majd Wisznovszky Tamás jogi iskolás hallgatónk tekintett vissza MCC-s éveire. 

Az MCC főigazgatója, Szalai Zoltán is köszöntötte a jelenlévőket és megosztotta útravaló gondolatait végzős diákjainkkal. Ezután az esemény egyik jeles vendégelőadója, Béres József tartotta meg ünnepi beszédét „A gondolat legyen jó és igaz!” címmel. A folytatásban ismét egy végzős hallgatónk, Ralovich Ádám emlékezett vissza az MCC-ben töltött időre. Őt követte a rendezvény másik kiemelt vendégelőadója Frank Füredi, aki angol nyelven tartotta meg ünnepi beszédét és osztotta meg gondolatait a résztvevőkkel. A visszaemlékezések sorát Hardi Ádám az MCC pécsi hallgatója zárta, aki pár mondatban beszámolt kollégiumi éveiről. Ezt követően a BA és MA diplomáikat vehették át a végzős hallgatók, akik oklevelük mellé egy ajándékkönyvet és egy szál virágot is kaptak. 

A korábbi évektől eltérően, az idei „Alumni Koktél” eseményt nem a diplomaosztó napján rendezték meg, de a könnyebb kapcsolódás érdekében az ajándékkönyvekkel együtt mindenki kapott egy Alumni könyvjelzőt is. Az Alumni közösség mellett, az MCC posztgraduális képzései szintén kapcsolódási pontot jelentenek végzős hallgatóink számára, így biztosítva számukra az iskolarendszerben már elkezdett szakirányú fejlődés specifikációját, illetve az MCC közösségi összetartozás érzésének továbbadását a fiatalabb generáció számára.