Papp Éva vagyok, a Média Iskola Újságírás műhelyének tagja. Idén negyedik évemet kezdem meg a Mathias Corvinus Collegiumban, emellett pedig az ELTE pszichológia szakán tanulok. Mindig is érdekelt a média, de a tavalyi év tapasztalatai végképp megerősítettek abban, hogy szívesen kipróbálnám magam az újságírásban. Az Újságírás Műhely egy olyan szakmai hátteret és közösséget biztosít, amiben minden adott a tehetség kibontakoztatásához. Hiszek abban, hogy a műhelyprogram során olyan gyakorlatra és kompetenciákra tehetek szert, amiket később, a pályafutásom során hasznosítani tudok majd.

Kutatási téma:

A kínai közösség Magyarországon, modellváltó egyetemek és a magyar honvédségnek dolgozó, hazájukból menekülni kényszerült afgánok

Az újságírás műhely különlegessége, hogy az elmélet helyett a gyakorlatra helyezzük a hangsúlyt. Számomra a legesszenciálisabb gyakorlati műfaj a riport, hiszen ez igényli a legtöbb terepmunkát. Egy jó riport szinte beszippantja az olvasót, aki “végigkíséri” a leírt történéseket. A riportban az újságíró az olvasó szeme és füle. Úgy gondolom, hogy ez egy olyan, a magyar újságírásból hiányzó műfaj, ami valóban hitelességet adhat egy médiumnak. Az év során több közéleti kérdést is szeretnék riport formájában feldolgozni. Jelenleg három témán dolgozom, ezek a következők: a kínai közösség Magyarországon, modellváltó egyetemek és a magyar honvédségnek dolgozó, hazájukból menekülni kényszerült afgánok.