Nagy Csomor András vagyok, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Karának és a Mathias Corvinus Collegium jogi iskolájának negyedéves hallgatója. Jelenleg a Magánjogi Műhely tagjaként Prof. Dr. Varga István tanár úr kutatási segédjeként dolgozom, illetve a Mandiner.hu szerzője vagyok. Tanultam az Esterházy Akadémián és a Tranzit Közéleti Vezetőképző keretein belül. Prímása és vezetője vagyok továbbá Nagy Csomor András és zenekarának.

Kutatási témám a következő évben „az alkalmazandó jog kérdése a nemzetközi kereskedelmi választott bíráskodás kapcsán”.

A tavalyi félévemet az Universitat de Valencia-n töltöttem Erasmus ösztöndíjasként, az idei tanévben pedig Madridban folytatom tanulmányaimat a CEU San Pablo egyetemen. Emellett Spanyolország legnevesebb kollégiumának is hallgatója vagyok, a Colegio Mayor de San Pablo-nak.

Kutatási téma:

Az alkalmazandó jog kérdése a nemzetközi kereskedelmi választott bíráskodás kapcsán

A magánjogi jogvitamegoldás területén az állami bíróságok mellett fontos szereppel bírnak a választottbíróságok. A gyakorlati megfontolásokon túl (minthogy milyen előnyökkel és hátrányokkal jár a választottbírósági jogvitamegoldás a felek szempontjából), fontos jogdogmatikai kérdések is felmerülnek. Ilyen lehet az alkalmazandó jog kérdése a kereskedelmi választottbírósági eljárások során, különös tekintettel az eljárás során alkalmazandó anyagi jog és eljárásjog megválasztásának a szabadságára. Kutatásomban ez utóbbi kérdések megválaszolására fókuszálok.